لیزر موی زائد, هر آنچه که لازم است تا درمورد به حداقل‌ رساندن اسکار (جای زخم) بدانید, مجموعه دکتر طباطبایی

هر آنچه که لازم است تا درمورد به حداقل‌ رساندن اسکار (جای زخم) بدانید

بسیاری از ما آثار و اسکارهای ناشی از تصادفات، جراحی‌ها یا تغییرات ناگهانی بدن را داریم. در بیشتر موارد، این اسکارها مسئله پزشکی نبوده و جای نگرانی ندارند، اما وجود آن‌ها برای ما ناخوشایند بوده و سعی در از بین ‌بردن آن‌ها داریم.

جای جوش

اسکار ناشی‌از آکنه زمانی ایجاد می‌شود که آسیب شدیدی به پوست وارد ‌شود، اما بافت جدید جایگزین بافت آسیب‌دیده نمی‌شود. به همین دلیل اسکار ناشی‌از آکنه یا جوش معمولاً به حالت فرورفته است.

در مورد اسکار آکنه، پیشگیری بهتر از درمان است و ممکن‌ است مجبور شوید تا چند روش مختلف را امتحان کنید.

در صورت داشتن جوش فعال، با یک متخصص پوست صحبت کنید تا روند مراقبت‌های پوستی را توضیح داده و در صورت لزوم روش‌های بیشتر را جهت درمان جوش و جلوگیری از ایجاد اسکار تعیین کند. شرکت منظم در جلسات فتوتراپی، فیشیال صورت و لیزر درمانی می‌تواند به درمان آکنه و جوش کمک کند. بر اساس نوع پوست و ماهیت جوش‌ها، روش‌های درمانی متفاوتی وجود دارد.

آکنه می‌تواند یک نگرانی دائمی باشد، بنابراین به جای درمان، بهتر است برای کنترل و مدیریت آن برنامه‌ریزی کنید. اگر آکنه‌ها تحت کنترل باشند، می‌توان برای درمان اسکار آکنه اقدام کرد.

اسکار آکنه در پوست عمق نسبتاً کمی دارد، بنابراین به اکثر روش‌های درمانی پاسخ می‌دهد. درمان‌های لیزری که برای اسکار آکنه استفاده می‌شود، عمدتاً شامل لیزر فرسایشی است که باعث لایه‌برداری از پوست و برداشتن لایه سطحی می‌شود و امکان رشد لایه جدید از پوست را فراهم می‌کند. لیزر میکرونیدلینگ باعث از بین ‌بردن بافت اسکار در سطح سلولی شده و پاسخ درمانی پوست جهت ترمیم را تحریک می‌کند. در نتیجه، بافت پوست بدون لایه‌برداری ترمیم می‌شود.

 اسکارهای عمیق‌تر آکنه که به لیزر پاسخ نمی‌دهند، با استفاده از تزریق مقدار کمی فیلر پوستی درمان می‌شوند.

جای سوختگی

همه ما در مقطعی از زندگی خود ممکن ‌است دچار سوختگی کوچکی شده باشیم. اگر سوختگی درجه یک یا دو باشد، ممکن است یک جای زخم قرمز ‌رنگ یا کمی رنگدانه‌دار بر جای بگذارد که در سطح پوست صاف است و فرورفتگی یا بیرون‌زدگی ندارد. این نوع از اسکارها گاهی خود به خود و بدون درمان خاصی از بین می‌روند یا به مرور زمان ناپدید می‌شوند. قبل از اقدام به درمان، منتظر بمانید تا بدن وظیفه خود در جهت ترمیم جای سوختگی انجام دهد. ممکن است چند ماه طول بکشد تا جای سوختگی بهبود پیدا کند ولی معمولاً ازبین می‌رود.

محل سوختگی باید از نور خورشید دور نگه داشته شود. استفاده از کرم ضدآفتاب بر روی آن از ایجاد رنگدانه‌های بیشتر جلوگیری می‌کند.

رنگدانه‌های ایجاد شده بر روی پوست را می توان با لیزر درمان کرد، اما به دلیل این‌که رنگدانه حاصل از سوختگی با آسیب حرارتی به سلول‌های ملانوسیت‌ ایجاد می‌شود، بهتر است از لیزرهایی کمک گرفت که به جای گرما از انرژی ارتعاشی استفاده می‌کند.

اگر سوختگی شدیدتر باشد، ممکن‌است در جای سوختگی بافت اضافی ایجاد شود. برای جلوگیری از این شرایط، هنگامی که سوختگی بهبود پیدا کرد، از سرم‌های آنتی اکسیدانی حاوی ویتامین‌های A، B، C و سرم‌های حاوی پپتید کلاژن برای کمک به بهبود پوست استفاده کنید. همچنین استفاده از ضدآفتاب را جدی بگیرید تا به این طریق از آسیب‌های نور خورشید که باعث آشکارتر شدن جای سوختگی می‎شوند، جلوگیری کنید.

میکرونیدلینگ در ارومیه

برای میکرونیدلینگ در ارومیه توسط پزشک مجرب، می‌توانید به مجموعه دکتر طباطبایی مراجعه کنید.

اسکارهای ناشی‌از جراحی و صدمه

اسکارهای ناشی‌از برش جراحی به محض بهبودی زخم قابل درمان هستند. زمان بهبودی برای افراد مختلف، متفاوت است، بنابراین لازم است تا کمی صبر کنید و سپس برای درمان اقدام کنید.

استفاده از سرم‌های موضعی که حاوی پپتیدهای کلاژن هستند، به ترمیم پوست و کاهش احتمال ایجاد بافت اسکار کمک می‌کند. پس از برداشتن بخیه‌ها و خشک‌ شدن محل زخم، می‌توان استفاده از سرم‌های موضعی را آغاز کرد. برای اطمینان از زمان شروع، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

هرچه زخم کم‌تر در معرض نور خورشید قرار بگیرد، احتمال ایجاد اسکار نیز کمتر خواهد بود.

جای زخم‌های جراحی و آسیب ممکن است به طور کامل از بین نروند، اما در اکثر موارد، تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند و به سختی قابل مشاهده هستند. درمان هرچه زودتر شروع شود، نتیجه بهتری خواهد داشت.

رشد بیش‌ازحد بافت اسکار باعث ایجاد کلوئید می‌شود. اگر اسکار تبدیل به کلوئید شد، درصورت تشخیص زودهنگام می‌توان آن را با تزریق کورتیزون درمان کرد. کلوئیدها معمولاً دارای پوستی قرمز یا بنفش برآمده هستند و اغلب هنگام لمس خارش یا درد دارند.

علائم کشیدگی پوست

ترک‌های پوستی می‌توانند پس از رشد ناگهانی، بارداری یا افزایش وزن ناگهانی ظاهر شوند و نوعی جای زخم به حساب می‌آیند. این ترک‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که پوست به‌طور ناگهانی به مقدار زیادی کشیده شده و کلاژن و الاستین قطعه قطعه می‌شود. ترک‌های پوستی می‌توانند سفید یا رنگی باشند. این ترک‌ها ازنظر پزشکی مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما از لحاظ زیبایی، افراد را دچار نگرانی می‌کند.

بر خلاف سایر انواع جای زخم که بافت اسکار در آن‌ها تشکیل می‌شود، ترک‌های پوستی نشانه‌ای از کلاژن آسیب‌دیده هستند، بنابراین هنگام درمان ترک‌های پوستی، بازسازی کلاژن بسیار اهمیت دارد. به دلیل توانایی ویتامین A در کمک به بازسازی کلاژن پوست، چندین دهه است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرم‌های حاوی ویتامین A درصورتی‌که مدت کوتاهی پس از ایجاد ترک‌های پوستی استفاده شوند، می‌توانند تأثیرگذار باشند.

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *