مراقبت پوست, ۷ روش مراقبتی پوست, مجموعه دکتر طباطبایی

drtabatabaei.com - ۷ روش مراقبت از پوست در تابستان


۷ روش مراقبتی پوست

۱- روزانه از ضد‌آفتاب استفاده كنيد

در تابستان اگر زمان زيادي را در فضاي باز سپري مي‌كنيد، بهتر است از كرم ضدآفتاب استفاده كنيد. کرم‌هاي ضد‌آفتاب با طیف گسترده، برای محافظت در برابر اشعه‌های UVA و UVB مناسب هستند. اگر زياد عرق يا شنا مي‌كنيد از كرم‌هاي مقاوم در برابر آب استفاده كنيد. استفاده صحیح از کرم ضد‌آفتاب یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای محافظت از پوست در برابر آفتاب و جلوگیری از سرطان پوست یا علائم پیری زودرس است.

نكات زير را درمورد استفاده از ضد‌آفتاب رعايت كنيد:

  • جذب کرم ضد‌آفتاب به پوست می‌تواند تا ۱۵ دقیقه طول بکشد. برای محافظت بهتر، مدتي قبل از خروج از خانه، از آن استفاده كنيد.
  • بهتر است قبل از هر محصول آرایشی دیگری از کرم ضد‌آفتاب معمولی استفاده کنید.
  • براي محافظت از لب‌ها، بهتر است از بالم لب استفاده كنيد.
  • كرم ضد‌آفتاب را هر دو ساعت یک‌بار تمدید کنید.
  • تاریخ انقضای آن را بررسی کنید، زيرا اکثر ضدآفتاب‌ها بعد از حدود یک سال تأثير خود را از دست می‌دهند.

۲- از عینک آفتابی، استفاده کنید

از چشمان خود در برابر اشعه‌های مضر خورشید محافظت کنید. بافت ظریف پوست اطراف چشم می‎تواند مستعد ابتلا به سرطان پوست و آسیب ناشی از نور خورشید باشد. به دليل اين كه استفاده از کرم ضد‌آفتاب در این ناحیه دشوار است، عینک آفتابی بهترین‌ راه برای محافظت از چشم‌ها، پلک‌ها و پوست اطراف آن‌ها است.

عینک آفتابی که استفاده می‌کنید، بهتر است دارای قابليت محافظت در برابر اشعه UVA و UVB باشد، زیرا باعث جلوگیری از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) مي‌شود. استفاده از عینک آفتابی بینایی را بهبود بخشيده و از ايجاد خطوط ریز و چین‌وچروک در اطراف چشم جلوگیری می‌کند.

کلاه‌های لبه‌دار نيز مقداری سایه و محافظت در برابر آفتاب را برای صورت فراهم می‌کنند. کلاه آفتابی یا سایر کلاه‌هایي كه لبه پهن  دارند، از پوست صورت، گوش و گردن محافظت می‌کنند.

۳- مراقب داروهای مصرفی خود باشيد

داروهای رایجی که برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها مصرف می‌شوند می‌توانند عاملی در تسریع آسیب ناشی از نور خورشید باشند. این داروها در برخی از افراد باعث افزايش حساسيت به نور خورشید و ایجاد واکنش در پوست می‌شوند. حساسیت به خورشید می‌تواند ناشی از داروهایی باشد که به‌صورت موضعی یا خوراکی مصرف می‌شوند. در اين شرايط، دارو و نور ماوراءبنفش با یکدیگر واکنش مي‌دهند. در نتيجه، ساختار دارو تغییر می‌كند یا نور UV شدت می‌یابد، كه در هر دو حالت به پوست آسیب وارد خواهد شد. بثورات پوستي و سوختگی همگی از عوارض داروهای حساس به آفتاب هستند.

رایج‌ترین داروهای حساس به نور آفتاب عبارت‌اند از:

  • داروهای ضد‌التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن
  • داروی قلب، آمیودارون
  • تتراسایکلین‌ها كه معمولاً برای درمان آکنه‌های متوسط ​​تا شدید استفاده می‌شوند

همچنین بسیاری از داروهای دیگر با پتانسیل ايجاد واکنش در بدن، از جمله موارد زير هستند:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها
  • سولفونامیدها
  • داروهای ضد‌افسردگی
  • داروهای شیمی‌درمانی
  • بنزوکائین
  • داروهای كاهنده‌ی سطح کلسترول

اگر به‌طور منظم داروهاي تجويزي يا بدون نسخه را مصرف می‌کنید، بهتر است برگه‌ی راهنماي آن را كه هشدارهاي مربوط‌ به حساسیت به خورشید در آن ذكر شده‌است، مطالعه کنید. در حین مصرف هر یک از این داروها، سعي كنيد در معرض نور خورشید قرار نگیرید یا در بیرون از منزل از کرم ضد‌آفتاب استفاده كنيد.

۴- از محصولات پوستی غیر‌کومدوژنیک (غیرکومدون‌ساز) استفاده کنید

یکی از بهترین نکات مراقبت از پوست در تابستان استفاده از محصولات غیر‌کومدون‌زاست. برخی از محصولات مراقبتي از پوست و لوازم آرایشی حاوی روغن و مواد دیگری هستند که منافذ پوست را مسدود می‌کنند و باعث ايجاد آکنه و لكه می‌شوند. محصولات مراقبت از پوست غیرکومدوژنیک، فاقد مواد مسدودكننده‌ی منافذ پوست هستند، به همين دليل مورد تأییدند. براي محصولات مراقبت از پوست، مقیاسی برای فاکتور کومدوژنیک وجود دارد که از صفر تا پنج رتبه‌بندی شده است. محصولاتي که رتبه دو و کمتر را دارند، غیر‌کومدوژنیک در نظر گرفته می‌شود.

در تابستان، تعریق و كرم ضد‌آفتاب اضافی بر روي پوست، باعث چرب شدن پوست مي‌شود. به همین دلیل استفاده از محصولات غیر‌کومدون‌زا در این فصل بسیار مهم است. استفاده از اين محصولات زماني اهميت پيدا مي‌كند كه پوست مستعد آکنه باشد یا به‌طور طبیعی چرب باشد.

هنگام خريد محصولات مراقبت از پوستی و آرایشی به برچسب غیر‌کومدون‌زا آن توجه كنيد یا از متخصص پوست خود در مورد این که کدام محصول برای پوست شما مناسب است، سؤال كنيد.

تزریق فیلر زیرچشم در ارومیه

برای تزریق فیلر زیرچشم در ارومیه توسط پزشک مجرب، می‌توانید به مجموعه دکتر طباطبایی مراجعه کنید.

۵- از ویتامین C برای پوست خود استفاده كنيد

ویتامین C یک ماده مغذی و حياتي برای سلامت کلی بدن است، اما به‌طور طبيعي در بدن توليد نمي‌شود. ویتامین C بايد از طريق غذاها و مکمل‌ها وارد بدن شود تا به ترمیم سلول‌ها و افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ كمك كند. پرتقال و سایر مرکبات محتوای بالایي از ویتامین C را دارند. برای پوست، استفاده از ویتامین C به‌صورت موضعی روشی آسان‌تر و مؤثرتر است.

ویتامین C در پوست به تقویت گردش سلولی و تولید کلاژن، کاهش خطوط ریز و مبارزه با آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند. استفاده از سرم ویتامین C براي پوست در تابستان باعث ترمیم آسیب‌های ناشی از آفتاب و پیری پوست مي‌شود. اين سرم را هر روز صبح بر روی پوست صورت خود اعمال کرده و برای دستيابي به بهترین نتیجه، آن را زیر کرم مرطوب‌کننده و ضد‌آفتاب خود بزنید.

۶- آبرسانی به پوست

برخی از انواع مرطوب‌کننده‌ها دارای موادی هستند که رطوبت را از محیط اطراف جذب می‌کنند تا به آبرسانی مجدد پوست کمک کنند. استفاده از كرم‌هاي آب‌رسان علاوه‌بر خاصيت مرطوب‌كنندگي، قابليت آب‌رساني به  پوست را نيز دارند.

در تابستان، بدن هر روزه مقدار زیادی آب از دست می‌دهد؛ بنابراین، بايد با نوشيدن آب كافي، اين مقدار از آب از دست‌رفته را جبران كرد. اگر پوست از درون به‌خوبی هیدراته نشود، می‌تواند به‌سرعت خشک، پوسته‌پوسته و زبر شود و خطوط ظریف، چین‌وچروک و سایر علائم پیری در آن بروز مي‌كند. هر روز حداقل ۸ ليوان آب بنوشید تا پوستي جوان و درخشان داشته باشيد.

۷- پوست خود را از نظر علائم پیری زودرس بررسی کنید

با وجود محافظت از پوست در برابر آفتاب، بروز علائم پیری با افزایش سن غير‌قابل‌اجتناب است. گاهی این علائم زودتر از آنچه شما انتظار داريد، ظاهر می‌شوند. هنگام مشاهده‌ی اين علائم، درمان را هرچه سريع‌تر شروع كنيد.

برخی از علائم رایج پیری زودرس عبارت‌اند از:

  • خطوط ریز، چین‌وچروک یا افتادگی پوست

 این علائم با كاهش توليد كلاژن ظاهر می‌شوند. کاهش کلاژن باعث می‌شود پوست انعطاف‌پذیری کمتری داشته باشد و چین‌وچروک نيز افزایش پيدا مي‌كند.

  • لکه‌های ناشی از نور خورشید (لکه‌های پیری)

 این نواحی تیره‌ی پوست در نتیجه‌ی قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید در طول چندين سال ايجاد مي‌شوند. ظهور اين لكه‌ها بر روی صورت، دست‌ها، بازوها و سينه شایع است و معمولاً بعد از ۴۰ ‌سالگی ظاهر می‌شوند.

  • پوست خشكی كه خارش دارد

 با افزایش سن، پوست نازک و بیشتر مستعد کم‌آبی می‌شود. پوست خشک می‌تواند پوسته‌پوسته و منجر به خارش شود.

  • كاهش حجم لب‌ها و دست‌ها

 با افزايش سن، پوست کلاژن خود را از دست داده و نازک می‌شود، حجم لب‌ها كاهش پيدا می‌كند، دست‌ها لاغر به نظر مي‌رسند و رگ‌هاي آن نمايان مي‌شود.

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *